maandag 28 maart 2011

Aai eens een karper

Tips om een karper te vangen. Ze zijn overal te vinden, veel tips zijn al vast gelegd op schrift of zijn te vinden op internet. Wat moet ik daar nog aan toe voegen.

Mijn ervaringen met de gevonden tips:
de ene werkt wel en de andere weer niet maar dat is op elk water weer anders. Wat dus wil zeggen ontdek je eigen tips en maak eens een praatje met een karper visser. Vaak zien ze er heel stoer uit met al die spullen aan de waterkant en volledig in camouflage kleding maar je zal merken dat ze best aardig zijn.
Volg je eigen gevoel maar houd je wel aan bepaalde regels, d.w.z. als je eigen voer maakt moet het wel natuurlijk zijn en niet te veel want daarmee verpest je alles wat er in het water leeft.

Ga eens naar een bibliotheek en zoek deze boeken eens op.

Het grote Karperboek door Rini Groothuis250 Praktische tips voor de karpervisser van Jan Junge, Co Sielhorst en Piet VogelCompleet Handboek karpervissen van Andreas JanitzkiOf het Logboek van een Karpervisser van Henny Mattemaker

En zo zullen er vast nog meer zijn.

Maar let wel wat bij de één goed werkt wil niet zeggen dat het bij jou ook werkt.
Onthoud de verhalen en haal er uit wat bij jou past en werkt.
En ga eens met iemand mee die al langer vist. En experimenteer.


Bekijk hier het originele artikel:

Je hebt een Vispas nodig...Wist je dat al??

dus de mensen die bijvoorbeeld een vispas van de HSV de Rietvoorn in Veenendaal hebben mogen niet in alle waters in Nederland vissen. Alleen in de waters die toegevoegd zijn in de POS (het boekjes bij je vergunning). Mocht je toch in andere waters willen vissen, en ze staan niet in de POS. Moet je een vergunning komen van de plaatselijke visvereniging van die waters.

Er is één echte uitzondering. De provincie Groningen.
Het schijnt dat al de wateren (op enkele na) in de POS zijn toegevoegd. Iedereen met een geldige vispas, mag daar vissen.

Er zijn weinig mensen die het weten maar het schijnt te mogen. Dus weet je een leuk water in Groningen of Nederland en kan je er goed op karper vissen, dan kan je het altijd aan ons doorgeven. Wie weet komen wij daar een keer vissen en kan je de nieuwe verhalen van jou tip hier lezen. 


Bekijk hier het originele artikel:

Karpersoorten die Nederland rijk is

Er zijn een groot aantal karpersoorten in de wereld. Maar wat komen we zo over het algemeen tegen in de wateren van Nederland. We bespreken kort de volgende soorten: De Schubkarper, Rijenkarper, Spiegelkarper, Leder of Naaktkarper, Boerenkarper en Graskarper.

De Schubkarper:
Schubkarper
Kan je herkennen aan de schubben die over het hele lichaam zitten. De snuit van de schubkarper is donker.
Aan de boven kan van zijn snuit zitten 4 baarddraden.
Zijn boven lip kan iets naar voren daardoor vind hij het fijn om in de modder te snuffelen. Hij eet alleen maar dingen die eetbaar zijn der rest gaat via de kieuwen er weer uit.

De Rijenkarper:
Rijenkarper
Kan je herkennen aan een lijn met even grote schubben.
De schubben groeien van zijn staart tot zijn kieuwen.
De rijenkarper is heel zeldzaam in Nederland.

De Spiegelkarper:
Spiegelkarper
Een spiegelkarper heeft schubben maar die zitten niet overal op het lichaam. De spiegelkarper is een wat zeldzamer soort. Het heet een spiegelkarper omdat hij weinig schubben heeft. Deze karper groeit veel sneller dat de schub en de boerenkarper.

De Leder of Naaktkarper:
Lederkarper
Deze karper soort lijkt veel op de spiegelkarper.
Hij heeft op zijn rug en vlak bij de staart een paar schubben zitten. Op de andere plekken van zijn lichaam heeft hij geen schubben zitten.
Hij heeft een dikke huid daardoor is hij nog een beetje beschermd is, maar dit is ook de reden dat hij lederkarper wordt genoemd.

De Boerenkarper:
Boerenkarper
Deze karper is slank. Veel mensen halen de boerenkarper en de schubkarper door elkaar. Hij word niet echt groot vergeleken me de andere karpers. De boerenkarper staat in de top van de hengelsport voor zijn mooie gevecht.

De Graskarper:
Graskarper
De graskarper komt uit oost China en is hier in Nederland uit gezet. Qua uiterlijk lijkt hij een beetje op de kopvoorn. Deze karper is smal maar lang.


Bekijk hier het originele artikel:

Karpervissen met de Pen-dobber

Vroeger deed ik dat, hoor ik mede karpervissers vaak zeggen. Tegenwoordig zitten we statisch langs de kant te wachten op de vis die naar ons toekomt. Maar met de pendobber, ben je niet gebonden aan één plek. Wat komt er allemaal bij kijken? Volgens het internet veel…volgens mij dit.
Als je het internet afzoekt naar “Pendobber” worden je resultaten overladen met webshops. Deze webshops bieden een groot assortiment aan verschillende pendobbers. Voor gelood, ongelood, kort, lang, felle kleuren of transparant noem maar op. Voor elk wat wils is er iets aanwezig.
Pendobber is alle vormen en maten
Welk moet je kiezen, dat durf ik je niet te vertellen. Het is net als met een auto, je rijdt in wat je fijn vind rijden. Maar als je een race wil winnen moet je niet aankomen met een Lada. Dus waar wil je vissen en hoe wil je vissen. Als je ver wil vissen moet je niet aankomen met een klein dobbertje. Die zie je niet op afstand en die kan je daar ook nooit krijgen. Dus kies je materiaal aan de hand van je situatie.

HengelWe beginnen met de hengel. Volgens de lectuur is het goed om een ook soepel zijn tussen de 1.25 en 1.75 lbs. Ook mag deze wat langer zijn bijvoorbeeld 4,20 meter. Ook hiervoor geldt maak je eigen keuze. Een lange hengel is wel fijn omdat je bereik vergroot wordt. Zelf vis ik met mijn eigen, normale karper hengels (3.80 meter), alleen pas ik mijn molen wel aan.
De pen dobber
Mijn voorkeur gaat uit naar een dunne, transparante en holle dobber. Waarbij het draad alleen door het onderste oog gaat. Aan weerzijde van de onderste oog zet ik een loodje of stoppertje.  Ik stel de dobber zo af dat het onderste loodje de dobber onder trekt. Ik zorg er dan voor dat het onderste loodje op de bodem ligt en dat de haak en het aas daar 20 tot 30 cm van verwijderd ligt. Als de karper dan het haakaas oppakt, wordt het onderste loodje opgetild en zien je direct de aanbeet. 
De Lijn/montage
Ik vis graag met gevlochten lijn, vooral als ik in de buurt van lelies zit te vissen. Maar de onderlijn maak ik dan toch gebruik van een fluoro carbon lijn. Bijvoorbeeld de 0.22mm 5,3 kg Invisible hook line van Smart. De haak voorzie ik net zoals een rig van en hair. Dus een klein lusje, een naast de haakbocht en dan een knotless knot. Het aas zet ik dan met een elastiekje vast aan dit lusje. Door het elastiekje is het voor mij mogelijk om snel te wisselen. Ik kan bijvoorbeeld ook brood, katte brokjes, pallets, maïs of zelfs een boilie aan doen. Wat maar werkt kan je gebruiken. Ik heb een tekening gemaakt om het wat duidelijker te krijgen.
pendobber montage
De stekNu hebben we de basis klaar, nu de stek. Als ik met de hond wandel loop ik altijd even langs water om te kijken of ik nog enige vorm van beweging zie. Ik let op allerlei tekens, maar de belangrijkste zijn toch de bruisplekken. Tekens van Karpers grazend op de bodem. Door te kijken leer je waar karpers zich bevinden op welke tijdstippen. Je zult zien dat zein de morgen ergens anders zitten dan in de middag. Ditkan je helpen.
Als ik ga pen-vissen gebruik ik meestal een mix van fazantenvoer en gekookte hennep. Lekker 24 uur weken, 30 minuten koken, suiker toevoegen en een paar dagen laten staan.
Ik ga eerst een rondje lopen en voer enkele stekken met mijn mix en een klein beetje swim stim pallets. Vervolgens als het rondje gedaan is, ga ik op stek 1 vissen. Als dit niet werkt ga ik naar stek twee, enz. Zo hoop ik dat waar de karper ook zit een stekje klaar te hebben.
Het heeft bij mij, de keren dat ik met de pen ga vissen, wel gewerkt. Nogmaals, dit is mijn methode van penvissen, wie weet helpt het jullie.

Alijd belangrijk
Ook al vis je niet zoals je misschien gewent bent, neem wel een onthaakmat mee, vergeet je schepnet niet.
En geniet.
Bekijk hier het originele artikel:

Onthaakmat

Een onthaakmat verplicht

Een onthaakmat is voor de karpervisserij een belangrijk materiaal. Er zijn toch mede vissers die daar volgens mij anders over denken. Ik zie namelijk vaak nog mensen die een gevangen karper op het gras of zelfs op de stenen leggen. Je begrijpt vast wel dat dit slecht is voor de vis.

Je beschadigt niet alleen de vis, maar hierdoor raakt de karper ook zijn beschermende slijmlaag kwijt, en dat is niet goed. Deze slijmlaag beschermd de karper namelijk tegen ziektes en infecties.

Soul onthaakmat met opstaande randen

Enkele tips voor het je aankoop van een onthaakmat:

Een dikke onthaakmat zorgt ervoor dat de karper het best beschermd blijft.Een grote onthaakmat is belangrijk zodat de karper er helemaal op kan liggen.Een onthaakmat die dicht kan biedt de mogelijkheid de karper veilig in de mat naar het water kan brengen.Opstaande randen is een optie, dit voorkomt dat de karper en van af kan glijden.

Als je op deze punten let heb je een goede onthaak mat. Hierdoor blijft de karper goed beschermd. Zodat iedereen nog kan genieten van de karper die jij veilig weer terug hebt gezet. Ik zeg er wel bij, alles is beter dan geen onthaakmat. Dus heb je geen geld voor een grote dure onthaakmat, zorg dan in ieder geval dat je een kleinere variant hebt en ga sparen voor een betere. Dit geldt natuurlijk vooral voor de jonge vissers!

Strategy Comfort Pro onthaakmat met hoge randen

Tip:
Als je geen onthaak mat hebt die dicht kan zorg er dan voor dat je een weegzak heb waar mee je hem naar het water kan tillen.

Chub eenvoudige onthaakmat

Bekijk hier het originele artikel:

De Katapult

De katapult

De katapult is een hele makkelijke manier om te voeren. Ik ga ervan uit dat iedereen een katapult kent. Maar voor wie het niet weet wat het is of wat je er mee kan doen.

Een katapult bestaat uit een V-vormige houder waar op de uiteinden van de V-vorm twee elastieken bevestigd zijn. Deze twee elastieken worden verbonden door een houdertje. In deze houder kan men voer of boilies stoppen. Door hard aan de houder te trekken, worden de elastieken uitgerekt. Door snel los te laten schiet de inhoud van het houdertje in de richting waar men op gericht heeft.

Door dit systeem kan je eenvoudig je gemaakte voerballen of boilies op je stek schieten. Door veel te oefenen krijg je er handigheid in.

Fox Katapult met hand beschermer

Het beste is om de voerballen goed te kneden. Deze niet te nat te maken, anders blijven ze plakken (en dat doet zeer). Maar ook zeker niet te droog, want anders valt hij uit elkaar. In beide gevallen ligt je voer nog niet op de juiste plek.

Bij het schieten moet je ook rekening houden met de wind, zo moet je als de wind van rechts komt ook iets meer naar recht schieten. Als je dat niet doet komt je voer nog niet op de goede plek. Een tip van mij: Trek een handschoen aan bij het gebruik van een katapult, want het gebeurt nog wel eens dat de houder of het elastiek op je hand komt. Met als gevolg een rode striem, een wondje of zelfs een kneuzing.

Ben je van plan een katapult te gaan kopen, koop dan gelijk een goede. Ik heb met een goedkoop model katapult geschoten, deed mezelf goed zeer en kwam er niet ver mee.

Fox Katapult met hand beschermer

Ik wil nog wel even goed benadrukken dat een katapult onder de wapenwet staat. Je mag hem dus niet in je bezit hebben. Kort geleden is er bij een grote winkel uit Lelystad de voorraad katapult’s meegenomen door de politie. Maar ze zijn niet aangeklaagd. Er is een “soort gedoogd beleid”, maar daar kunnen ze makkelijk van af stappen. Gebruik hem voor het voeren, kijk wel eerst even rond voor je hem pakt. Leg hem weg als je hem niet meer gebruikt en doe er vooral geen gekke of gevaarlijke dingen mee. Je bent gewaarschuwd. Je kan ze toch kopen in online winkels bijv. hier.


Bekijk hier het originele artikel:

zaterdag 26 maart 2011

13 t/m 15 mei 2011 - Afscheidswedstrijd Nicolaja en henry

Vrijdag 13 t/m Zondag 15 Mei 2011 organiseert Bossche Bolies een 'Afscheids viswedstrijd Nicolaja & Henry'. Deze karperkoppelwedstrijd zal gehouden worden op de “Pettelaar” (Zuiderplas).

Klik hier voor meer informatie


Bekijk hier het originele artikel:

vrijdag 25 maart 2011

Vis overzetten

Vis overzetten gebeurt vaak genoeg. Hiermee wordt het volgende bedoeld. Een vis is gevangen op een bepaald water, vervolgens wordt deze meegenomen en in een ander water uitgezet.

Dit is niet goed voor de vis zelf, en zeker niet voor de vissen die in het water zwemmen waar hij wordt uigezet. Elke vis draagt ziektekiemen bij zich. Niet elk water is gelijk van kwaliteit, diepte of temperatuur. Wat in één water volkomen veilig is, kan in ander water een ziekte veroorzaken. Als een vis dan in een andere leef omgeving wordt gezet, het kan bijvoorbeeld zijn dat hij/zij uit een diep water komt en nu in een ondiep water zit. De temperatuur van ondiep water stijgt sneller, met alle gevolgen van dien. 

Overzetting - Niet doen

Dus wat wij willen zeggen plaats de vis niet zelf over, wat wij horen vaak genoeg verhalen dat het toch gedaan wordt. En wij willen natuurlijk niet dan een vis sterft. Mocht het nodig zijn om welke reden dan ook, neem dan contact op met je locale vereniging en bespreek het. Doe het vooral zelf niet.


Bekijk hier het originele artikel:

27 maart 2011 - Onzevissen.nl karperwedstrijd

27 maart 2011 - Onzevissen.nl karperwedstrijd Onzevissen.nl

Zondag 27 maart 2011 organiseren wij een karperwedstrijd. Deze wedstrijd hebben wij overgenomen van de KCA en zal de eerste zijn van twee wedstrijden. De tweede wedstrijd organiseren we op Zondag 11 september. Daar later meer informatie over.

Klik hier voor meer informatie

 

Bekijk hier het originele artikel:

Haal de karper niet te snel uit het water

Het is beter dat je een karper niet te snel uit het water haalt. De lip van een karper is sterk, maar niet zo sterk. De kans bestaat dat hij uitscheurt of zwaar beschadigd. Dat willen we niet, toch??

Het is geen touwtrek wedstrijd. Gun de vis de tijd, laat je slip het werk doen. Dus als de karper weg wil zwemmen laat hem dan ook weg zwemmen. Maak de karper moe. Als je de vis moe maakt, zal deze tijdens het onthaken, fotograferen en wegen minder tegenwerken en spartelen.

Op de foto met een vis met een kapotte lip, dat is natuurlijk zielig en zonde.

Wij scheppen de karper pas als de bek/neus uit het water is en een hij/zij een paar happen lucht heeft genomen. Als je dat doet dan is de karper vaak moe genoeg om zonder veel strijd op de kant te komen, te onthaken, te wegen en erg belangrijk makkelijker op de foto te zetten.

Heb respect voor de vis. Een grote vis is vaak ouder dan je denkt. Succes er mee.


Bekijk hier het originele artikel:

Voorplanting van een karper

De voortplanting van de karper is een spektakel die je als je oplet van wel eens kan zien. Wat doen ze tijdens de paai....

De karper is een zeer vruchtbare vis. Mannetjes worden in het 3e jaar geslachtsrijp. Voor de vrouwtjes ligt dat iets later, pas in het vierde jaar.

Als de temperatuur van het water tussen de 18 en de 20 gaden Celsius zit dan is het een goede paaitijd. Meestal ligt dit rond de maanden mei, juni en juli. Maar door de warme winters kan dit wel is wijzigen. Als het opeens slecht weer wordt stoppen de karper ook met paaien.

Als de karper aan het paaien is zwemt hij lange afstanden op zoek naar een mooie paaiplaats, in ondiep begroeid water.

Dit is een periode dat je mooie foto's kan maken. Tijdens de paai is de karper zijn schuwheid en voorzichtigheid kwijt.

Een vrouwtje wordt tijdens de paai belaagd door meerdere mannetjes (3 á 4). Ze stoten met hun bekken tegen het lichaam van het vrouwtje. Dit kan meerdere uren doorgaan. Als het vrouwtje de eitjes wil leggen duikt ze naar de bodem, gevolgd door de mannetjes. Als ze naar boven komt laat ze de eitjes los waar ze vermengt worden het de het zaad van de mannetjes.

De eieren van de karper zijn gelig van kleur, kleverig en doorzichtig. Ze hebben een doorsnee van 1,5 tot 2 mm. Als ze bevrucht zijn, komen ongeveer tussen de 3 en 8 dagen uit. Dit ligt aan de temperatuur van het water. De eieren zijn dan tussen de 4 en 5,5 mm.

Na een paar weken kan je al herkennen dat het gaat om een karper.


Bekijk hier het originele artikel:

Nesle-Normandeuse (FR) - Vallee Lake 1

Korte omschrijving:
Een betaal water in de Franse streek Normandie. Ongeveer 4,5 uur rijden van Utrecht. Het water wordt beheerd door een Engelse karpervisser die zijn passie terug laat komen in de opzet van het water. Er zijn strikte regels, maar hierdoor vang je wel super mooie vissen, met bijna geen beschadigingen en perfecte bekken.


360 graden foto

Karpersoorten:
Schubkarper
Spiegelkarper
Graskarper

Andere vissoorten:
Steur
Meerval
Snoek

Gewichten:
Door ons tot 21,60 kilo gevangen. Maar er zwemmen karpers over de 27 kg.
Steuren over de 40 kg en Meerval zwaarder 55 kg.

Plattegrond:

Extra informatie:
Er zijn 10 vaste stekken, 7 enkele en 3 dubbele. Er zitten dus per keer maximaal 10 vissers op het meer. De stekken zijn van te voren te boeken, dus geen loting ter plaatsen. Je weet wat je krijgt. Het meer heeft weinig obstakels en anders dan op fora te lezen is er niet veel wier. De eigenaar heeft (grote) graskarpers uitgezet om dit te beperken, tevens word het water behandeld. De dieptes van het water varieren van 1 tot 5 meter. Het water heeft verschillende kantjes met overhangens takken, talluds, lelie bladeren en een eiland om tegen aan te vissen. Voor de luxe visser of gezins visser zijn er de Lodge en de Carps Cabin. Het (privé)terrein wordt altijd afgesloten door een cijferslot.  

Boekingen:
Stekken op dit water zijn te boeken via de website van Carp-Diem

Enkele geregistreerde vangsten:
Spiegelkarper - 18,50kg 85cm - Justin
Schubkarper - 18,00kg 87cm - Michel


Bekijk hier het originele artikel:

Veenendaal - Surfvijver

Korte omschrijving:
Water dat zich bevindt op de Groeneveldselaan in Veenendaal. Meerdere gemaaide visplekken. Het meer heeft een omtrek van ongeveer 1100 meter (google earth). Over het algemeen is de hengeldruk er erg hoog. Je kan zeker spreken van een dressuur water. Zeker geen water waar je "even" een vis kan vangen.

360 graden foto

Karpersoorten:
Schubkarper
Spiegelkarper
Graskarper

Plattegrond:

Extra info van de Surfvijver:

Plaats:
Veenendaal

Straat:
Groeneveldselaan

Vis soorten:
Karper, Blankvoorn, Brasem, Rietvoorn, Snoek, Winde, Zeelt.

Vergunning:
Vispas, Contributie HSV de Rietvoorn Veenendaal

Nachtvissen:
Het hele jaar door toegestaan


Bekijk hier het originele artikel:

Boetes: Ook dit jaar loont het om de regels te volgen

Illegaal vissen is kostbaar

Nieuwe visseizoen is nu echt van start. Dus ik dacht haal de laatste boetebedragen maar eens weer naar boven. Illegaal of niet volgens de regels vissen..... Het loont om de regels te volgen. Al het geld wat je bespaart kan je uitgeven aan top materiaal.

Vissen zonder schriftelijke toestemmingVISpas niet compleet kunnen tonenVissen zonder toestemming met meer dan 2 hengelsNachtvisserij 2 uur na zonsondergang (of tot 1 uur voor zonsopgang)    (m.u.v. juni, juli en augustus, dáár waar dat toegestaan is)'s nachts vissen vanuit "enig onderkomen"Vissen met in die tijd verboden aasVergunning niet op eerste vordering van de opsporingsambtenaar


Wij verlenen geen rechten aan deze info. Het kan dus afwijken. Check de database van het OM voor actuele kosten.

Bron: http://www.om.nl/onderwerpen/boetes


Bekijk hier het originele artikel:

12 t/m 14 augustus 2011 - Lac Du Tertre in Belgie

12 t/m 14 augustus 2011 - Lac Du Tertre in Belgie Van vrijdag 12 t/m zondag 14 augustus 2011 van 16:00 tot 14:00 uur wordt er op Lac Du Tertre in België een karperwedstrijd georganiseerd. Wedstrijdleiding: Thierry Podevijn & Paul Scherpenborg.

Klik hier voor meer informatie

 

Bekijk hier het originele artikel:

Veenendaal - Ooievaarsnest

Korte omschrijving:
Dit water ligt in het uiterste gedeelte van Veenendaal West, vlak naast de Staringlaan. De Betje Wolfflaan om precies te zijn. Het water is niet groot en er is veel riet. In het midden bevinden zich twee eilandjes. Ook dit water is in de zomermaanden zeer geschikt voor penvissen en vissen met de korst. Maar pas ook hier opvoor de eeuwige eenden.

Karpersoorten:
Schubkarper

Gewichten:
We hebben berichten van 9 kg

Plattegrond:

Enkele geregistreerde vangsten:
Schubkarper - 5,25kg, 64cm - Justin, Ooievaarsnest

Extra Info van de Staringlaan:

Plaats:
Veenendaal

Straat:
Betje Wolfflaan

Vis soorten:
Karper, Blankvoorn, Brasem, Rietvoorn, Snoek, Winde, Zeelt.

Vergunning:
Vispas, Contributie HSV de Rietvoorn Veenendaal

Nachtvissen:
Niet toegestaan


Bekijk hier het originele artikel:

Opende - Zwemvijver

Korte omschrijving:
Naast de Pingo op het terrein van Camping de Watermolen ligt een zwemvijver. Aan de ene zijde van water ligt een zandstrand.Aan de andere zijde is er gras, wat een zeer mooie visplek is. Voor gasten van de camping is het zwemvjver gratis, dagbezoekers betalen €1,50 toegang bij de receptie. (bron: Camping de Watermolen)

360 graden foto

Karpersoorten volgens zeggen:
Schubkarper
Spiegelkarper
Graskarper

Gewichten:
Niet geregistreerd

Andere visoorten:
Grote snoek

Plattegrond:

Enkele geregistreerde vangsten:
Er zijn door ons geen vangsten van karper geregistreerd in week 9. Wat we wel hebben gevangen kan je zien in de “vistrips”


Bekijk hier het originele artikel:

Almere - Lage vaart

Korte omschrijving:
Water dat zich bevindt langs de Trekweg in Almere. Net nabij de Vaartplas tot aan de eerste brug is het wedstrijd parcours voor de karper wedstrijden, in ieder geval van de 10 uurs wedstrijden.

360 graden foto

De vis plaatsen zijn gemaaid en gedeeltelijk verhard. De keren dat wij daar hebben gezeten was er een matige stroming. Nachtvissen is toegestaan in de maanden juni, juli en augustus. Maar met een nachtvispas mag je op een zone van de lage vaart het hele jaar door nachtvissen (kotterbos google earth)

Karpersoorten:
Schubkarper
Spiegelkarper
Graskarper

Gewichten:
Door ons tot 18 pond gevangen. Maar er zwemt veel groter.

Plattegrond:

Tips:
Houd er rekening mee dat je backlead/toplood zo ver mogelijk naar het midden van het water laat glijden want er is scheepvaart (recreatie). Vis strak op het kantje. Tot aan de overkant is ongeveer 45 à 50 meter.

Enkele geregistreerde vangsten:
Schub, 5,50 kg 77cm
Schub, 6,25 kg 71cm
Schub, 3,75 kg 64cm
Graskarper, 13,50kg 99cm


Bekijk hier het originele artikel: